sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Sunnuntaina

Odotan jo kovasti iltaa ja presidentinvaalien tuloslähetystä.
En ole aiemmin juurikaan välittänyt politiikasta,
mutta näitä vaaleja on tullut seurattua paljon ja
täytyy kyllä sanoa että vähän jännittää miten käy :)

Ruokapöydällä lyhdyn virkaa toimittaa
Riihimäen kolmen litran ilvestölkki.
Löysin sen aitasta ja siellä olikin paljon lasitavaraa,
joita en ollut ennen huomannut. Suurin osa
on noita kolmen ja kahden litran ilvestölkkejä.
Harmikseni kaikki kannet olivat ruosteessa..
Kahdeksan litrainen ilvestölkki oli suurin
minkä löysin, se sopisi vaikka lattialyhdyksi..
Otan mieluusti vastaan ideoita, mihin muuhun
käyttöön se sopisi. :)

Hyvää vaali-iltaa kaikille!

13 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Täälläkin vähän vaali-ilta jännittää:) Meillä tölkeissä säilytetään takan sytykepaloja, 10 l purkissa matonkuteita, pieniä kuiva-aine pusseja kuten fariinisokeria ja kynttilöitä. Muissa, pienemmissä lasipurkeissa, on puulusikoita, värikyniä ja virkkukoukkuja ja puikkoja. Tuntuu, että sopivat moneen säilytykseen ja niitä onkin joka nurkassa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista AnnaW! Tuossahan tulikin monta käyttötarkoitusta :)

  VastaaPoista
 3. Meillä tölkeissä säilytetään muroja, myslejä, pipareita (eivät kauan siellä säily), tuikkuvarastoja....kansia ei meilläkään kaikissa ole, mutta kirpparilta löytyneet pienet torttupohjan muotit alaspäin käännettyinä pitävät pölyt poissa.

  VastaaPoista
 4. Teija: Elintarvikkeita meilläkin olisi vaikka mitä noihin laitettavaksi mutta on se kansiongelma.. Täytyypä pitää kirpparilla silmät auki, jos löytyisi jotain kanneksi kelpaavia :)

  VastaaPoista
 5. Sama täällä...en ole ennen kyllä vaaleja jännännyt, mutta nyt on ihan eri tunnelma!

  Nuo vanhat Riihimäki purkit niin kauniita. Mulla kans purkkeja joissa ei kantta...laitoin kankas "huput" joissa kuminauha ja pitsi reunassa...makarooneja siellä mm.

  VastaaPoista
 6. Pauliina: Kangashuput on hyvä idea, jos on jotain säilytettävää joka ei niin tiivistä kantta tarvitse :)

  VastaaPoista
 7. Pipari-tölkkeinä ne ovat ihan ehdottomia:)

  Käyvät kyllä tosiaankin kaikenlaisen, niin syotävän kuin kynttilöidenkin, säilytykseen ja ne kangas-huput toimivat "kansina" hyvin, kuoseja voi sitten vaihdella vuoden-aikojen mukaan.

  Ihanaa alkavaa viikoa Sinulle ja rakkaillesi!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista Aana ja hyvää viikkoa myös sinulle :)

  VastaaPoista
 9. Kauniita noi vanhat purkit kyllä on <3 Sain mummolta samanlaisia. Mulla on yhdessä käpyjä ja seassa kirkas valosarja, yhdessä tuikkuja, yhdessä viinipullonkorkkeja, yhdessä kynttilöitä nippuun sidottuina... Olen nähnyt jossain että noita purkkeja oli hyllyn päällä monta vierekkäin ja niiden sisällä kiemurteli kirkas valosarja(jatkui purkista purkkiin). Näytti kivalta!

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia ja matavia noi purkit! Itse mietin että eikä ton kokoisia kansia tosiaan mistään enään saa?!?

  Vaali ilta oli ja meni. Ja vaikka Niinnistö odotusten mukaisesti potin veikin niin ei Haavistonkaan tulos vihreiden edustajana paha ollut : )

  VastaaPoista
 11. Kiitos ideoista Kookos :)

  Laura: Voihan tosiaan olla että ne kaupoissa myytävät purkinkannet kävisi noihinkin. Enpä tullut edes ajatelleeksi :)

  VastaaPoista
 12. Moikka :) Mulla on ilveksen 6 litran purkis kivii pohjal ja siin krakeloitunu enkeli keraamine pääl :)Näät sit ku otan keittiöst kuvii teil ;) Sit mul on 3 litran karhu purkis, sipuloi keittiös :)Äitini sanoi viime viikol et hän antais mul kaiki purkkis pois varastost ja siel on ainaki 6 kpl karhu purkkei muistaakseni 2-3 litran ja sit viel muitaki :)Mul on vaan niin pirust tavaraa et, nykyään yritän olla haalimat kaikkee meille ;) Mut ajattelin ite et jos mul ei olis teelaatikkoa niin olisi laittanu yhteen purkkiin teet ja ilman kantta siis :)Sit tietty noi keittiön kihvelitki varsinki puiset on kauniit purkis pystys . Sit meinasin laittaa mun dippi pussi valikoiman yhteen purkkiin ja ne kaapin sisäl ja siihe tietty vastaavia juttui voi laittaa samaan. Joskus mul tos isos oli kivii ja iso kynttilä kans koristeena. Ajattelin jopa kokeil vessaan hyllyyn laittaa siteet ja tampoonit purkkiin, mut se purkki vähän taaemmas hahahha ;)Eli tosiaan ei ol mittää rajaa, mitä laittaa niihi :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Johanna ideoista! Sinähän oot keksinyt vaikka mitä :) Eiköhän joku noista ideoista meillekin käyttöön pääse :)

  VastaaPoista