maanantai 9. marraskuuta 2015

Vuolukivitakka valkoiseksi


Ompa ilo kirjoittaa tätä postausta. Meidän tuvassa on nimittäin tapahtunut muutos johon olen todella tyytyväinen! Kyseessä on tietenkin kuvissa näkyvä leivinuuni-puuhella yhdistelmä, joka hallitsee koko tupaa. Sen näkee ensimmäisenä kun astuu sisään, 
sen näkee sohvalta, keittiöistä, ihan joka suunnalta. 

Leivinuunissa ei sinällään ollut mitään vikaa. Se on 20 vuotta 
vanha mutta toimii edelleen moitteettomasti ja se onkin tuvan ensisijainen lämmönlähde. Mutta se ulkonäkö! En pidä vuolukivestä
 ja kiven pintaan oli vuosien saatossa pinttynyt rumia rasvatahroja. Erityisesti puuhellan puoli oli karmean näköinen.

Leivinuuni käsiteltiin valkoisella Tulikivicolor-pinnoitteella. Tulikiven uunimestari kävi sen meillä tekemässä ja valmista tuli yhdessä päivässä. Pinnoitetta myydään myös erikseen ja sen voi levittää itsekin. Me koimme kuitenkin parhaaksi jättää homman ammattilaiselle. Lopputulos on täydellinen! Koko tupa muuttui valoisammaksi ja nyt leivinuuni sopii koko taloon paremmin.


Ennen:


Ensimmäinen kerros levitetty:

Tältä näyttää nyt:

Kivaa viikkoa kaikille!

♥ ♥ ♥

56 kommenttia:

 1. Oi, tulipas siitä kyllä nätti!

  VastaaPoista
 2. Vau, siitähän tuli todellakin kuin uusi. Itse olen unelmoinut meidän uunin maalaamisesta mattapintaiseksi kalkkimaalilla. Etenkin leivinuunin luulun yläpuoli näyttää todella elähtäneeltä, enkä pidä nykyisellään olevan maalin kiillosta.
  No tää menee myös sinne -joskus tehtäviin hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari Josefiina :) Kalkkimaalilla maalatusta uunista tulisi varmasti kaunis myös :)

   Poista
 3. Tuli kyllä kaunis muutos! :) Voin vaan kuvitella että olet tyytyväinen. Enpä ole ennen kuullutkaan tuosta pinnoitteesta. Täytyypä googlettaa. Tosin meillä ei ole vuolukiveä missään mutta jospa tuota voisi käyttää jossain muualla projekteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mima :) Googlettamalla minäkin tämän pinnoitteen löysin :)

   Poista
 4. Upea lopputulos!
  Meillä on vuolukivitakka ja kamalahan se on!
  Meillä tuo takkahuone on muutenkin remppaamatta, mutta toivottavasti joku kaunis päivä meidänkin takka on valkoinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia :) Takan väri ja ilme vaikuttaa kyllä ihmeen paljon koko tilaan :)

   Poista
 5. Todella hieno, uusi ilme!
  Itsekään en ole mikään suurin vuolukiven ystävä. Tämä valkoinen on tosi fresh!

  VastaaPoista
 6. Vau! Kyllä näyttää raikkaalta :) Kaunis lopputulos :)

  VastaaPoista
 7. Hieno muodonmuutos! En ole koskaan oikein tykännyt vuolukiven näöstä, vaikka muuten harmaasta tykkäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina :) Samoilla linjoilla ollaan, en tykkää vuolukivestä mutta harmaasta tykkään :)

   Poista
 8. Oi, tulipa siitä kaunis <3 onnistunut muutos todellakin!

  VastaaPoista
 9. Hieno muutos! Tosi paljon kauniimpi ja raikkaampi noin.

  VastaaPoista
 10. Tosi hieno muutos!! <3 Meillä myös n.10v vanha vuolukivileivinuuni, on kylläkin todella siisti, eikä mitään rasvatahrojakaan ole, mutta omaan silmään vain ei jotenki sovi vanhaan taloon... on kuitenkin todella hyvä ja tehokas talon lämmittäjä ja pitääkin talon talvisin lämpimänä oikeastaan kokonaan. Olen tuon myös itse googlettanut, että kyseistä maalia löytyy, mutta ei ole vielä löytynyt uskallusta..:) on kuitenkin aika uus juttu, miten kestää ajan kans lämmitystä? Tummuuko esim saumakohdat? kestääkö kovien pakkasten aikaan jokapäiväistä lämmitystä, uunin pinta kuumuu kuitenkin todella kuumaksi jos lämmittää vaikka 250° :n ..
  Mielelläni Siis kuulisin käyttökokemuksia vaikka lopputalvesta jos teilläkin uunia lämmitetään säännöllisesti..? :) onhan tuo nyt kyllä kaunis!!! ja varmasti mieluinen muutos, jos on ikäänkuin talon keskipisteessä.
  on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minunkaan mielestä vuolukiviuuni ei sovi vanhaan taloon mutta tosiaan lämmittäjänä on todella tehokas. Meillä leivinuunia lämmitetään joka toinen päivä koko lämmityskauden ajan ja puuhellalla tehdään ruokaan vähintään pari kertaa viikossa, eli säännöllisessä käytössä on.
   Pinnoite on Tulikiven itsensä kehittämä joten uskalsin lähteä muutosta toteuttamaan, meillä siis tuo leivinuuni on Tulikiven myöskin. Täytyy tulla kertomaan myöhemmin käyttökokemuksia lisää :)

   Poista
 11. Hieno! Mekin maalattiin takka muutama vuosi sitten valkoiseksi. Kyllä kannatti :)

  VastaaPoista
 12. Oho, onpa melkoinen muutos. Minulle ihan uutta että vuolukivipinnankin voi käsitellä. Olen aina ajtellut että se on ja pysyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) Joo, paljon näitä pinnoituksia tehdään kuulemma ihan uusille vuolukiviuuneille, kun ihmiset haluavat vuolukiven lämmitysominaisuudet mutta eivät ulkonäköä..

   Poista
 13. Onpa upea muutos! Nyt korostuu kauniisti myös ruskea lattia ja taustalla tapetti. Ja kyllä se valkoinen vaan tekee kevyemmän näköiseksi hallitsevan elementin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinpä, musta tuntuu että uuni on paljon pienempikin kuin ennen.. :)

   Poista
 14. Tosi kaunis lopputulos. :) Minäkin googleilin alkusyksystä vastaavaa juttua, kun katsottiin taloa joka oli melkein meille hyvä ja sitä jo tosissaan harkittiin, ja siellä oli nättiä hirsitupaa "rumentamassa" vuolukiviuuni. Samantien olisi mennyt sekin valkaisuun. ;) No talo ei kuitenkaan ollut meille tarpeeksi tilavat niin annettiin olla. Joskus vielä löydämme sen sopivan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :) Aika paljon taidettiin 90-luvulla vaihtaa vanhojen uunien tilalle vuolukiviuuneja, ja yhä edelleen. Mutta onhan vuolukiven lämmönvaraus ihan omaa luokkaansa.

   Poista
 15. Vau! Näyttääpä niin hienolta valkoisena <3

  VastaaPoista
 16. Oho, mullekin oli uutta, että tuollainen on edes mahdollista. Tosi hyvin onnistunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri-Maija :) Minäkin luulin ennen että ei ole mahdollista ja meinasin jo vaipua epätoivoon..

   Poista
 17. Voi miten kaunis! Minä olen harkinnut samaa hommaa. Miten nopeasti saitte ammattimiehen tekemään, joutuiko siis odottamaan pitkään? Saanko kysyä mitä tällainen pinnoitus kustantaa? Minulla on käsitys että sillä on jokin neliöhinta? Meillä on takan ja leivinuunin luukkujen vaihto, mutta ammattimiestä on odotettu kohta vuosi eikä vieläkään tiedä milloin ehtivät tekemään.

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Uunimestari tuli kahden ja puolen viikon jälkeen tilauksesta pinnoituksen tekemään, eli käytännössä heti kun olin pinnoitteen saanut postissa. Pinnoite tuli siis erikseen postipakettina mulle ja uunimestarin kanssa sovin puhelimessa molemmille sopivan ajan. Koko lysti maksoi yhteensä n. 800 euroa. Minä taas käsitin että hinta on aina tuo, eikä mene neliöiden mukaan mutta voin toki olla väärässäkin.

   Poista
 18. Kaunis muutos. Ihanan valkoinen, sopii mainiosti. :)

  VastaaPoista
 19. Hei,uuni näyttää upealta ,itse ajattelin tehdä saman,mutta kun nyt on vuosi kulunut onko maali pysynyt tai kellastunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ari :) Pinnoite on pysynyt hyvin eikä ole kellastunut ym. Voin kyllä hyvillä mielin suositella :)

   Poista
 20. Upea muodonmuutos takalle! Mekin mietimme samaa, mutta Tulikikiven uunimestari ei suositellut valkoiseksi maalaamista, koska maali on täysin mattapintainen ja kaikki lika näkyisi siinä ja lisäksi mahdolliset pinnassa olevat rasvatahrat tulisivat näkyviin maalin läpi. Miten olette kokeneet oman takkanne, onko pysynyt siistinä ja miten hyvin pinta on puhdistettavissa? Onko teillä pieniä kuratassuja taloudessa ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen edelleen tosi tyytyväinen leivinuunin muodonmuutokseen. Vanhat rasvatahrat ei ole puskenut maalin läpi, toki rasvatahrojen kohta hiottiin erityisen tarkasti ennen pinnoituksen laittoa. Tahrat kannattaa tuoreeltaan poistaa rätillä niin lähtee parhaiten. Kovaa hankaamista ei pinta kestä.

   Poista
 21. Kuinka paljon tuo siihen aikaan maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinnoitus ammattilaisen tekemänä maksoi n. 800euroa. Pinnoitusaine yksinään oli muistaakseni n. 300euroa.

   Poista
 22. Minua myös uunimestari varoitteli, että takassa olleet rasvatahrat tulevat läpi ja näkyvät tupakankeltaisina läiskinä. Meidän takassa on pari isompaa tahraa, yksi saattaa olla jopa steariinia. Mutta ilmeisesti teillä ei sellaisia ongelmia ole vieläkään ilmennyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan pinnoituksen koostumus sitten jotenkin muuttunut tässä vuosien varrella..? Koska minua ei tällaisesta ongelmasta varoiteltu, eikä tosiaan rasvatahroja ole tullut pinnoitteen läpi.

   Poista
 23. Ohhoh, kohtalaisen upea muutos! Kiitos vinkeistä :)

  VastaaPoista