tiistai 19. joulukuuta 2017

Meidän joulukuusi


Tänä vuonna halusin joulukuusen meille ajoissa ja sunnuntaina lapset lähtivätkin isänsä kanssa sitä traktorilla metsästä hakemaan. Toivat kolme kuusta mukanaan, joista valitsin parhaimman tupaa koristamaan. Joka vuosi haaveilen sellaisesta tuuheasta ja napakasta kasvatetusta kuusesta mutta onhan näissä metsäkuusissakin toki omanlainen tunnelmansa. Ja muistivatpa meidän kuusenhakijatkin mun vaativan maun ja toivat siksi monta vaihtoehtoa. Ylimääräiset kuusetkin saivat jo uuden kodin paikallisen fb-ryhmän kautta.

Kuusenkoristeet on samat kuin ennenkin, punaista ja kultaa. Nyt ehkä haluaisin jotain uusiakin koristeita mutta en osaa päättää minkälaisia. Semmoista paperista suomenlippunauhaa olen etsiskellyt mutta en ole löytänyt. Saa vinkata, jos tiedät mistä löytyisi.Mukavaa jouluviikkoa kaikille!

♥ ♥ ♥ 


8 kommenttia:

 1. Oho, ai että oikein kolme? :) Kyllä sinun kelpasi, kun pääsit valitsemaan ja hyvän otitkin: on niin tasapainoinen. Samalla teitte taatusti iloiseksi heidät, jotka hakivat jäljelle jääneet kaksi muuta. Voipi muuten olla, että lipputeemaiset koristeet ovat tänä vuonna vähissä, mutta myöhemmin taas ehkä löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo. Yhden tilasin mutta taisi olla niin tiukat vaatimukset mulla että toivat vaihtoehtoja.. No, kuuset haettiin alueelta jolle on jokatapauksessa hakkuu tulossa, joten sieltä saattoi huoletta kaataa.
   Nyt juhlavuoden myötä huomasin että sitä lippunauhaa sentään saa kaupoista, aiempina vuosina oon etsinyt vaan kirppareilta kun olen luullut ettei sellaisia uutena enää myydä. Ehkä löydän vielä omani :)

   Poista
 2. Niin kauniita kuvia 💚

  VastaaPoista
 3. Kauniita noi hyansintit. Mulla on aikoinaan kuusi ollut viikkoa ennemmin aattoa.
  Nyt ei ole sisällä kuusta ollut moneen vuoteen, muuta jouluista on sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mää en muista onko meillä koskaan ollut näin aikaisin kuusta. Yleensä pari päivää ennen aattoa kannettu kuusi sisään.

   Poista
 4. Olet etuoikeutettu, kun sait aidon, itsekseen kauniiksi kasvaneen metsäkuusen tupaa koristamaan. Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin ostaa kuusi ja nehän ovat viljeltyjä ja vuosien saatossa muotoonsa leikattuja, kauniita ja tuuheita kyllä, mutta aina sitä lapsuuden kauneinta joulukuusta jotenkin vain kaipaa. Ja sitä tuoksua mikä tulee kuusesta joka tuodaan suoraan metsästä... Tuo puusaavi kuusen jalustana on kaunis! Vastaavanlaista pitänee ruveta etsiskelemään ensi jouluksi, täksi joukuksi ei enää ehdi. Nykyiset kuusenjalat ovat yleensä aika rumia joten mielelään sen upottaisin isoon koriin taikka saaviin.
  Tänään on siivoukset hoidettu, huomenna kuusi saa tulla kuistilta sisätiloihin iloa ja tunnelmaa tuomaan.
  Vieläkö teillä lapset malttavat nukkua yönsä kun aatto lähestyy?

  Mukavia tunnelmia ja iloista odotusta kuusn juurella!

  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina, pitääpä alkaa ajattelemaan asia noinpäin :) Monena vuonna olen halunnut piilottaa kuusenjalan johonkin koriin mutta meidän kuusenjalka on niin leveä,ettei se mahdu minnekään. Nyt vaihdettiin anoppilan kanssa kuusenjalkoja ja sain tuon vanhan saavin käyttöön.
   Vähän huonosti lapset aattoa edeltävän yön nukkuvat, yleensä kahdeksan maissa ovat jo hereillä. Mutta ei se mitään, alamme yhdessä katsomaan Joulupukin kuumaalinjaa, joka on mulle rakas lapsuuden perinne :)

   Poista