tiistai 27. helmikuuta 2018

Talvehtineet pelargoniat


Viime viikolla siirsin pelargoniat talviteloilta tupaan. Ne vietti talven yläkerran viileässä huoneessa ja ne talvehtikin siellä yllättävän hyvin.

 Aiemmin oon talvehdittanut pelargoniani kellarissa ja siellä niistä on aina kaikki vihreät osat kuollut mutta lämpimään tuotuna ovat alkaneet hienosti kasvamaan. Nyt oltuaan koko talven sisällä n. 13 asteessa, valoisalla ikkunalla, ne on jo valmiiksi hyvässä kasvussa, varsinkin Mårbackan pelargonit. Riippupelargonioista kuoli enemmän oksia mutta nekin tekee jo uutta versoa.

Pari viikkoa sitten ostin myös tuoksupelargonian ja otin siitä jo pistokkaankin. Se on ihan uusi tuttavuus mulle, en edes tiedä minkä värisen kukan se tekee. Mutta ihanan sitruksinen tuoksu siitä leviää aina kun sitä koskettaa.Mukavaa viikon jatkoa!

♥ ♥ ♥ 


8 kommenttia:

 1. Tosi hyvinvoivan näköisiä pelakuita 💚 Mulla on talvehtinut vähän vaihtelevalla menestyksellä, mutta suurin osa on hengissä :) Keväällä täytyy yrittää etsiä Mårbackaa jostain käsiinsä, oliko nuo sinun kukat ostettu Plantagenista vai sekoitanko johonkin toiseen :)

  VastaaPoista
 2. Mulla sama homma menossa :) Meidän pelargoniat ovat olleet kellarissa, mutta nyt mietin, että pitäisiköhän mun nostaa ne jo sieltä huoneenlämpöön ja ikkunalle vai kuinka kauan ne siellä kellareissa kantsii pitää? Onko sulla tästä kokemusta? Pitäisikö samalla vaihtaa mullat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin helmikuun puolen välin jälkeen oon aina ottanut pelakuut sisälle, silloinkin kun ne talvehti kellarissa. Mun käsityksen mukaan multia ei kannata ihan saman tien vaihtaa vaan jonkun ajan päästä sisälle tuonnista. Mutta tästä on varmaan monia mielipiteitä. Itse en juurikaan multia vaihtele, lisään vaan ruukun päälle jos tarve vaatii.

   Poista
 3. Hyvän näköiset pelarkoniat:)

  VastaaPoista
 4. kivat pelakuut.minäkin sain ekan kerran pelakuut hengissä talvehtimaan.saas nähdä miten kauan.en ymmärrä miten äitini sai kukat talvehtimaan 50 vuotta sitten hyvin,talokin on vielä sama.vai onko aika kullannut muistot.

  VastaaPoista